Gondoljunk a csomagtartó védelmére!

A csomagtartó szőnyegeket, csomagtértálcákat nem mindig tekintjük a legszükségesebb autótartozéknak.Vigyázzunk, hogy fontosságukat ne akkor lássuk be, amikor már túl késő. Legyünk előrelátóak és nézzünk körül az interneten tanácsokért és tippekért.

Az autó csomagtere aranyat ér

Legyen szó mindennapi, vagy hétvégi bevásárlásról, nyaralásról, de akkor is, amikor az Ikeából kell hazaszállítanunk legújabb szerzeményünket.

És az eredmény?

Foltok, nedvesség, karcolások és mindaz, amire nem is gondolnánk, nyomot hagy a csomagtartó gyári burkolatán. Nem szabad megfeledkezni a szemétről, homokról, amely idővel felhalmozódik, és beszennyezi a szállított poggyászt is.

A csomagtértálca vásárlása megoldja ezeket a problémákat?

Először a csomagtértálca nedvességvédelmet biztosít a csomagtér számára, ami azt jelenti, hogy egyetlen kiömlött folyadék sem károsíthatja a burkolatot. Másodszor, képes megakadályozni csomagtér mechanikai károsodását (karcolások, kopás). Harmadszor, a csomagtértálca használatával, sokkal könnyebb tisztítani a csomagtartót. A felhalmozódott szennyeződés a csomagtértálca felületén marad, de maga a csomagtartó tiszta marad. Tisztítása nagyon egyszerű és könnyű, kivesszük és lemossuk, vagy nedves ruhával áttöröljük.

Csomagtártálca értéknövelő?

A csomagtértálca a lehető legtovább jó állapotban tartja az autó csomagtartóját. Ez is „plusznak” bizonyul majd, ha egyszer az autó eladása mellett döntünk. A megrongálódott csomagtartó nem bizalomgerjesztő egy vásárlónak sem.

Csomagtértálca, vagy szőnyeg?

A csomagtartó használatának gyakorisága és a szállított áruk jellegétől függően válasszunk csomagtartó védelmet.  Ha a csomagtartót ritkán használjuk, és csak személyes tárgyak szállítására, és nem szállítunk benne nagyobb dolgokat, akkor a textil csomagtartó szőnyeg is elegendő.Ámbár még ilyenkor is érdemes meggondolni a csomagtértálcát, mivel a gumi megfelelő nedvességvédelmet tud biztosítani.

Manapság nagyon sok jó minőségű csomagtartó szőnyeget és csomagtértálcát gyártanak.