5 jel, ami arra utalhat, hogy ideje manuálterapeutához fordulnod

manuálterapeutához

Amikor az ember valamilyen mozgató szervrendszert érintő problémával kénytelen együtt élni, az nem csak a testére, de közérzetére is rányomja a bélyegét. Ilyenkor nem csak a mindennapi teendők ellátása okoz nehézséget, de a pihenés és az alvás is sokszor gondot jelent. A manuálterápia azonban megoldást kínálhat az ilyen helyzetekben! Nézzük meg, mi az az 5 jel, ami arra utalhat, hogy ideje manuálterapeutához fordulnod.

Mi is pontosan a manuálterápia?

Abban az esetben, ha szó szerinti fordítást szeretnénk erre a kérdésre válaszolni, akkor a manuálterápia jelentése „kézzel végzett terápia”. A kezelés alatt egyedi fogásokat használ a szakember, mellyel a mozgatórendszer fájdalmas területeit célozza meg. Fontos tudni, hogy a terápia során egy egészként tekintenek a páciensre, ezért kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a testrészek, az ízületek és az izmok összhangban működjenek majd. A manuálterápiának ezért sok jótékony hatását lehet majd rövid időn belül érezni.

Mi az az 5 jel, ami arra utalhat, hogy ideje manuálterapeutához fordulnod?

Egyértelmű jelei vannak annak, amikor érdemes manuálterapeutához fordulni.

  1. Erős fájdalom megjelenése a derék, a nyak, a hát és a keresztcsont környékén.
  2. Különböző ízületi panaszok észlelése esetében.
  3. Gerincferdülés és porckorong sérv diagnózisakor.
  4. Különböző sportsérülések, vagy egyéb sérülések esetében.
  5. Amikor úgy érezzük, hogy a mozgásterünk a korábbi állapotunkhoz képest beszűkült.

Ezek azok a tünetek, jelek, amik megjelenésekor nem célszerű halogatni a gyógytornász felkeresését, hiszen ezekkel együtt élni hosszútávon nem lesz egyszerű kezelés nélkül.

A manuálterápia menete

Amennyiben érdekel téged a manuálterápia, csak megbízható helyen informálódj majd! A kezelés menetéről bővebben is olvashatsz a www.gyogytornaszom.hu linkre kattintva. Ebben a gyógytornász rendelőben mindig állapotfelmérés történik az első személyes konzultáció során. Az eredmények kiértékelése után már össze tudja a szakember állítani a megfelelő manuálterápiát a páciensnek. Nagyjából 10- 15 kezelést követően érezhető javulást lehet elérni a különböző panaszok esetében. Ez azért már elég meggyőző, igaz?

Mikor nem lesz jó megoldás a manuálterápia?

Azt már tudod, mi az az 5 jel, ami arra utalhat, hogy ideje manuálterapeutához fordulnod. Nézzük most azonban azt is meg, mikor nem lesz számunkra lehetőség ez a kezelés. Közvetlen műtét után és akut gyulladás esetében nem javasolt a terápia. Le kell még mondani erről a lehetőségről előrehaladott csontritkulás és egyes tumoros megbetegedések esetén. El kell halasztani egy ideig a manuálterápiát akkor, ha lázas, influenzás megbetegedés áll fent valakinél. Bármilyen kérdés merülne fel benned a terápiával kapcsolatban a Gyógytornász oldalán található elérhetőségeken egyszerűen feltudod majd venni a kapcsolatot a szakemberekkel. Gyógyulásra fel!