Mennyibe is fáj 3 kw napelem rendszer ár?

A napelemrendszerekkel kapcsolatban mindig egy kolléganőm jut eszembe, aki már sok évvel ezelőtt tervezett a családi házára napelemrendszert. Mindig azt mondogatta félig viccesen, félig komolyan, hogy az a célja, hogy egyszer az áramszolgáltató fizessen neki a napelemrendszerei által generált energiáért. Sajnos azóta már munkahelyet váltottam, így fogalmam sincs, hogy sikerült-e a volt kolléganőm nagy álma.

Gondolom, hogy ez nagymértékben függ az adott napelemrendszertől, valamint az időjárási viszonyoktól, mivel a napsütéses órák száma sem mellékes ebből a szempontból.

 

Alapvetően azonban még mindig az a legfőbb kérdés a napelemekkel kapcsolatban, hogy pontosan mennyibe is kerül.

A kicsit bennfentesebbek pedig már olyan kérdéseket tesznek fel, hogy mennyi is fáj az a 3 kw napelem rendszer ár.

A napelemrendszer.info nagyon sok hasznos információval szolgál a napelemrendszer témájában. Többek között a weboldalon jól elhelyezett ingyenes felmérés, valamint árajánlat kérő piktogramra kattintva kérhetünk árajánlatot, melyet a weboldal továbbít a megyénkhez tartozó napelemrendszer kivitelező partnercégéhez, aki felveszi velünk a kapcsolatot.

A napelemrendszerek kiépítése ugyanis pontos tervezést igényel, hisz nagyon sok tényező befolyásolja. Ilyen például az adott épület tájolása, a tető dőlésszöge, mérete, szerkezete, valamint a megrendelő igényei is döntő befolyással bírnak.

 

Éppen ezért a legkedvezőbb rendszer kiépítése érdekében szükséges egy napelem szakértő helyszíni felmérése.  Ez a felmérés pár óra alatt lezajlik, és a pontos méréseknek köszönhetően egy pontos, megfelelő árajánlat készülhet el.

 

A példában említett 3 kw napelem rendszer ár tehát nem kifejezetten konzekvens kérdés, mivel a napelemrendszert kiépíttetők nem kilowattok alapján vásárolnak.

A napelemrendszer árak az igények, illetőleg a lehetőségek függvényei, ám ha mindenképpen választ szeretnénk kapni arra, hogy mennyibe is kerül a 3 kW napelem rendszer kiépítése, akkor az a napelemrendszer.info kalkulációja szerint a megfelelő eszközökkel, anyagokkal és kiépítéssel együtt 1.700.000.-Ft-ról indul.

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy az árak nagyban függenek az euro aktuális árfolyamától, valamint az eszközök beszerzése is nagyban befolyásolja az árakat.