GGbet – a közös tartalmak mindenkit összehoznak

GGBet

A legegyszerűbb módja, és talán egyetlen igazi módja annak, hogy új barátokat szerezz, az az, ha közös pontokat fedeztek fel. Két ember, aki ugyanazokat a dolgokat kedveli, minden bizonnyal jó úton indul el egy kedves barátság felé, amely akár egy életen át is megmaradhat. Hogy hogyan jelenthetem ezt ki ilyen bizonyossággal? Nos, úgy, hogy a GGbet közremúködésével nekem is lett egy igazán jó barátom.

Persze nem csak a GGbet képes ilyen klassz dolgokra, ugyanez elmondható bármilyen más tartalomra. A filmek, sorozatok világa is képes összehozni az embereket. A jelenség, miszerint olyan embereket kedvelünk, akik osztoznak az érdeklődési körünkben, különböző pszichológiai és társadalmi tényezőkben gyökerezik.


Ez az alapvetés azt sugallja, hogy az emberek olyan emberekhez vonzódnak, akik hasonlóak hozzájuk. A közös érdeklődési körök, meggyőződések vagy attitűdök közös alapot biztosítanak, ami kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé teszi az interakciókat. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha valaki osztozik az érdeklődési körünkben – legyen az egy sorozat vagy egy olyan oldal, mint a GGbet, akkor nagyobb valószínűséggel osztja az értékeinket és nézőpontjainkat is, ami zökkenőmentesebb és élvezetesebb kapcsolathoz vezet.

Ha valaki ugyanazt szereti, amit mi, az megerősíti a döntéseinket és meggyőződésünket. Ez az érvényesítés pszichológiailag kifizetődő, mert megerősíti önérzetünket és világnézetünket. Megnyugtató, ha tudjuk, hogy mások is osztják szenvedélyeinket vagy nézeteinket, mivel ezáltal megértettnek és egy közösség részének érezzük magunkat. Összefoglalva, az olyan emberek kedvelését, akik ugyanazokat a dolgokat szeretik, mint mi, befolyásolja a társas kapcsolat, a megerősítés, a kommunikáció megkönnyítése, a kiszámíthatóság és a csoportidentitás iránti vágyunk. Ezek a közös érdeklődési körök és tevékenységek megteremtik a közösség és az összetartozás érzését, ami alapvető az emberi társas érintkezésben.