Neon54 – Az otthonossá tett munkahelyi asztalok kérdése

Neon54

A koronavírus-járvány egyik tartós következménye lett, hogy számos iroda bevezette a hibrid-munkamenetet, aminek az a lényege, hogy az alkalmazottaknak nem kell minden nap jelen lenniük az irodában, hanem felváltva dolgozhatnak hol otthonról, hol az irodából. A vegyes munkamenet többek között azt eredményezte sok helyen, hogy az alkalmazottak már nem lakják annyira be a helyeiket, asztalaikat.

Ez nem tűnik nagy dolognak, azonban, ha csak egy kicsit is mélyebben belegondolunk, valójában ennek a részletnek is nagy jelentősége van.
A környezetünk személyre szabása igen komoly hatással van arra, hogy hogyan mozgunk, hogyan élünk ebben az adott környezetben. Lehet ez az otthonunk, a munkahelyünk, sőt, ez a környezet lehet egyébként virtuális is. Minden olyan online felület, amely lehetővé teszi a testreszabást, az én esetemben is személyesebbé van alakítva, így a Neon54 oldalát is a magam prioritásai szerint alakítgattam, amennyire csak az oldal engedte.


Kisebb zárójelet nyitva az online felületek kapcsán, ez a szempont is sokat dobhat egy oldal népszerűségén. A Neon54 nem az első játékokat kínáló felület volt, amelyik elnyerte a tetszésem, de ez volt az első, amely hosszútávon is képes volt engem marasztalni a testreszabhatóság miatt, persze, egyebek mellett. A Neon54 tehát az online terek esetében remek példa, de térjünk vissza a munkahelyi szférához.

A munkahelyi íróasztal személyre szabása, otthonossá tétele kihat a munkahelyi teljesítményre, és arra, hogy az alkalmazottak milyen módon kapcsolódnak érzelmileg, mentálisan az adott céghez.
Mindennek a változásnak azonban pozitív hatásai is vannak a tapasztaltak szerint, ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy a kevésbé belakott asztalok összességében egy rugalmasabb teret hoznak létre, amelynek végülis szintén pozitív hatásai vannak a munkamorálra.