Kihagyhatatlan walesi látnivalók a környék vízesései

wales látnivalók

Wales az a terület, amelyik méltán híres a lenyűgöző természeti szépségeiről. Az egyik leg lélegzetelállítóbb jellemzője ennek a földnek a számos vízesés, amivel büszkélkedhet. A Wales látnivalók sorából ezeket az élményeket egyszerűen nem szabad kihagyni. Az egyik legismertebb vízesés Wales-ben a Swallow Falls, amely Betws-y-Coed faluban található. Ez a zuhatag több mint 50 láb magas, ami következtében az aláhulló víztömeg egy dörgő zúgást eredményez, amelyet mérföldekről lehet hallani. A látogatók sétálhatnak a folyó mentén, hogy különböző szögből megtekinthessék a vízesést, vagy akár izgalmas white-water rafting utat is tehetnek a zuhatagokon.

A Wales látnivalók között egy másik népszerű vízesés a Henrhyd Falls, ami a Brecon Beacons Nemzeti Parkban van. Ez a vízesés Dél-Wales legmagasabbja, több mint 90 lábnyi zuhatag. A parkon keresztül haladó séta során további élményekben gazdagodhatunk, amíg elérünk a kitűzött célig, amikor is elénk tárul a vízesés. Azok számára, akik egy eldugottabb és békésebb élményt keresnek, a Pistyll Rhaeadr vízesés tökéletes választás. Ez a rejtett kincs a Berwyn-hegységben bújik meg és a Wales látnivalók hét csodája közé tartozik. Több mint 240 lábnyi magasságból esik alá a víztömeg, valamint buja zöld növényzet veszi körül, miközben lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre.

Egy utazás Wales-be nem lenne teljes Fairy Glen vízesés látogatása nélkül a Snowdonia Nemzeti Parkban. Ez a varázslatos pont mohával borított sziklákkal van körülvéve. Azt mondják róla, hogy tündérek és más misztikus lények otthona. Ezek a Wales látnivalók olyan élményt kínálnak, amik egy teljes életre szólnak.