Sok pozitívumot hordoz magában a purhab szigetelés házilag

purhab szigetelés házilag

Az energiatakarékosság egy olyan témakör, amire egyre nagyobb hangsúly esik mostanában. Ez nem véletlen, ugyanis a rezsiköltségek folyamatosan növekednek, amiket érdemes minimális értékre szorítani. Bármilyen meglepő, de az egész éves rezsi megközelítőleg 80 %-át a téli fűtés és a melegvíz-előállítás teszi ki. Ha tehát itt van esély visszafogni a kiadásokat, akkor az gyorsan megmutatkozik a pénztárcánkon. A purhab szigetelés házilag itt jön képbe leginkább. Egy olyan kivételes szigetelőanyagról van szó, amit rendkívül sokoldalúan lehet felhasználni. Bár leggyakrabban az ajtók és ablakok beillesztésénél használjak, a tokok és a fal közötti rések kitöltésére, de ennél többre is képes.

Nem ritka, hogy a purhab szigetelés házilag olyan formában jelenik meg, amikor ezen termékkel lesznek felragasztva a polisztirol lapok. Ezzel fokozható a szigetelő hatás. Nagyobb mennyiségben a poliol és izocianát keverékéből létrejövő komponens a padlásterek gerendái között is jó szolgálatot tesznek. Ez a fajta purhab szigetelés házilag már kevésbé oldható meg, de megfelelő felszereléssel nem fog problémát okozni a kivitelezés. Az anyag a levegőben található nedvességgel lép reakcióba és így duzzad meg.

Történjen aeroszolos formában a kijuttatás a területre, vagy nyomó pisztollyá, mindig érdemes figyelni a kellő mennyiség használatára. A réseket elég többnyire csak félig megtölteni, mert a duzzadás során legalább duplájára dagad a készítmény. A purhab szigetelés házilag ilyen formában gyerekjáték. Az hatékonyság nem marad el és a számlák hamarosan kisebbek lesznek.