Mi van a e-liquid folyadékban?

Az e-liquid, vagy másnéven vape juice vagy e-juice, az elektronikus cigaretta – ecigi – használatához szükséges folyadék, amit a vaporizáló eszköz melegít fel, hogy gőzzé alakítsa, amit az ember belélegzhet. Az e-liquid folyadék összetétele a következő összetevőkből áll:
  1. Propilén-glikol (PG): A propilén-glikol egy átlátszó, szagtalan folyadék, amelyet gyakran használnak az e-liquidben. Az PG hozzájárul az e-liquid sima konzisztenciájához, és hordozójaként működik az íz- és nikotinadalékoknak. Emellett hozzájárulhat a torokhatáshoz, ami sok vapelőnek fontos az analóg cigarettához hasonló érzés miatt.
  2. Glicerin (VG): A glicerin egy másik folyadék, amit gyakran használnak az e-liquidben. A VG sűrűbb, mint a PG, és a vaporizálás során vastagabb gőzt eredményez. A VG használata növelheti az e-liquid felhőképzési képességét. Az e-liquidekben lévő PG és VG aránya változhat, és ez befolyásolja az e-liquid tulajdonságait.
  3. Ízesítők: Az e-liquid ízesítők adják az e-liquidnek az ízét és aromáját. Ezek az ízesítők lehetnek gyümölcsök, édességek, mentol vagy más ízesítők, és különböző ízkombinációkat kínálhatnak a felhasználóknak.
  4. Nikotin: Az e-liquidekben tartalmazhatnak nikotint, de léteznek nikotinmentes változatok is. A nikotintartalom változhat az e-liquid típusától és a felhasználó preferenciájától függően.
  5. Adalékok és stabilizátorok: Néhány e-liquid tartalmazhat különböző adalékokat és stabilizátorokat, például víz, etanol vagy édesítőszerek, hogy finomítsák az e-liquid tulajdonságait.

Fontos megjegyezni, hogy az e-liquidek a felhasználóknak különböző ízpreferenciájuknak és nikotinigényüknek megfelelően kaphatók. Az e-liquid összetétele szigorúan szabályozott lehet egyes területeken, különösen a nikotintartalomra vonatkozóan. Az e-liquidet mindig biztonságosan és a gyártói ajánlásoknak megfelelően kell használni, és meg kell óvni a gyermekektől és háziállatoktól, mivel a nikotin mérgező lehet a számukra.